Zaterdag 13 februari

Vandaag eerste live contact op 7u30 met Jeugdwerkgroep Ruimtevaart JWR. Dus van uitslapen was voorlopig nog geen sprake, maar voor de contacten zijn we altijd gemotiveerd. We kregen opnieuw interessante vragen. Nooit eerder waren jongeren zo nauw betrokken met een missie in de woestijn van Utah. We zijn er zeker van dat ze dit hun hele leven zullen herrinneren, wat trouwens ook onze doelstelling was.

Het ander contact was met Sterrenwacht Mira uit Grimbergen. Daarna zijn Arjan en mezelf gestart met het uitpakken van de experimenten uit Florida. Dit zijn de volgende: onderzoeken in welke Marsbodem micro-organismen kunnen leven, het emotionele aspect van het dicht bij elkaar samenleven van een kleine groep en toepassing van een metalen plaat als energiebron. De voorbereiding verliep langer dan verwacht en we beslisten om dit officieel op maandag op te starten.

De reden waarom we pas op maandag de experimenten van Space Florida zullen starten is omdat we morgen met de jeep een uitstap zullen doen naar Upheavel Dome. Arjan wil ons daar een krater laten zien en een les geologie geven. Toestemming was nodig van Mission Control omdat de woonmodule een tijd niet bewoond zal zijn. Maar die werd ons toegezegd, waar we uiteraard heel dankbaar voor zijn. We nemen ook twee ruimtepakken mee en zullen daar opnieuw enkele educatieve beelden maken.
Deze namiddag deden we nog een wandeling in de nabije omgeving. Het was een EVA zonder ruimtepakken omdat we enkele basistechnieken van geologische prospectie kregen opnieuw van onze wetenschapper Arjan. Ik kan me geen betere indenken. Samen doen we heel veel experimenten en verstaan we elkaar heel goed om deze educatief in beeld te brengen. Hij neemt het woord en ik neem de beelden op. We zijn er zeker van dat dit interessante fimpjes zullen worden.

We namen allemaal van de gelegenheid gebruik om van het mooie Marslandschap te genieten. Wat viel ons het meeste op, misschien wel de stilte. Geen enkel geluid, zelfs nog geen vogel. Gewoon adembenemend.


Ga nu heel dringend slapen. Morgen vertrek om 8 uur.

1 opmerking:

  1. Hoi Nicky
    Zo een ruimtepak staat u wel hoor ;-) Hoop dat alles daar goed verloopt en dat de poema jullie niet te pakken krijgt(dat beest heeft misschien ook honger...) Is wel zwaar denk ik zo een missie. Nog veel goeie moed en doe het daar heel goed!
    Groetjes Sylvie Van Thuyne

    BeantwoordenVerwijderen