Zaterdag 6 februari 2010

Na een reis van 25 uur zijn we uiteindelijk aangekomen in Grand Junction, een kleine luchthaven in het zuiden van Colorado. Uitgeput zijn we omstreeks 12 uur gaan slapen. De laatste nacht in een zacht bed, de laatste maal een heerlijke douche.
Deze morgen 8 uur, afspraak met een journalist van De Morgen, daarna de wagen gaan halen. Eerste avontuur, bij aankomst aan het hotel merkten we op dat de wagen geen nummerplaat had. Dan maar teruggereden en een andere wagen gekregen. We vertrokken omstreeks 9u30 naar Hanksville, zo'n 260 miles rijden. Het eerste uur een zware sneeuwstorm.
Maar na een tijd verdween de mist en de sneeuw en konden we genieten van de mooie natuur.
In Hanksville, het laatste dorpje voor onze trip naar de Mars Hab, haalden we het pakket voedsel op voor de Food Studie. De wagen was volgepropt met valiezen en voedsel. We deden er uiteindelijk toch nog een uur over om de habitat te bereiken. We waren zonder GPS verkeerd gereden. Omstreeks 14u bereikten we de Hab. Wat een indrukwekkend beeld en gevoel toen we de laatste bocht namen en de Hab opdoemde.
Crew 89 wachtte ons op met een heerlijke maaltijd. Als Engineer kreeg ik een briefing van alle systemen, generator, ATV's, water systemen en laptops en webcams. Meer dan twee uur was nodig voor de briefing. Het wordt een heuse job om alles perfect te onderhouden.
Het weer valt voorlopig tegen. Dus hebben we maar alle systemen extra gecheckt en ons materiaal uitgepakt.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten