Zondag 7 februari 2010

Eerste nacht in de hab achter de rug. Keihard bed, ondanks drie slaapmatjes en een slaapzak. Om 12u in bed en reeds om 5u wakker geworden. Er is veel lawaai van ventilatoren, waarschijnlijk vergelijkbaar met het ISS. Toch nog een beetje doorgeslapen tot 6u30. De satelliettelefoon ingeschakeld, de mogelijkheid bestond dat Radio2 me zou opbellen rond 7u. Dit is uiteindelijk niet gebeurd.
Jammer, veel sneeuw en regen. De eerste dag van de simulatie hebben we elkaar gebriefd over de verschillende systemen. Ook deden we een korte test met de quads (ATV's) in aanwezigheid met een televisieploeg van de RTBf. Zij zijn met ons meegekomen naar Utah en volgen ons de eerste drie dagen.

In de namiddag hebben we wegens het slechte weer de hab opgekuisd. Er is veel rommel en veel overbodige checklists, documenten en software. Er waren ook veel problemen met het internet. De verbinding viel uit toen ik mijn dagrapport aan het schrijven was. Dus opnieuw moeten beginnen. Pas deze avond loopt het wat beter.

Morgen kijken we uit naar een telefoontje van Frank De Winne. Hij zal ons opbellen rond 9u30, een grote eer. We starten ook officieel met de simulatie. Dus we zullen de ruimtepakken dragen wanneer we buiten komen en de EVA's doen. We voorzien twee EVA's, een team van drie met de quads en een team met de VRP robot. Hopelijk valt het weer wat mee.

3 opmerkingen:

  1. Amaai, het ziet er echt geweldig uit om dit te mogen meemaken, Nicky.
    Geniet ervan, wens je heel veel geluk.
    Sonia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nicky, ik wens je en de ganse ploeg een succesvolle missie.Hopelijk kan je rekenen op beter weer voor de komende proeven die je voor de boeg hebt, we volgen je berichtgevingen van uit Waregem!
    Groeten,
    Luc Haerinck.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nick,
    We volgen jouw 'escapades'op de voet. Niet alleen als 'collega's' uit het onderwijs, maar ook als 'bewonderaars' voor jouw sublieme aanpak en...hoedje af voor jouw hobby!
    Groetjes en veel 'steun',
    Marc Arickx
    Kanegem

    BeantwoordenVerwijderen